L'hamburguesa és un plat pensat especialment per als més petits de la família. Que millor manera que preparar-les a casa, amb ingredients saludables. Les podeu elaborar amb carn de vedella, de pollastre, de verdures i fins i tot de peix. La seva elaboració és una ocasió ideal per involucrar els infants a la cuina, motivar-los i estimular el treball en equip i la creativitat.
Els nens/es de P1 i P2, poden ajudar a la preparació i així conèixer els aliments que després menjaran. Els de P0 poden experimentar posant a una safata alguns dels aliments que utilitzareu com per exemple: el pa, els tomàquets, fulles d'enciam...
INGREDIENTS PER A QUATRE PERSONES:
- 1/2 kg de vedella, porc, pollastre, peix... picat.
- 1 ou.
- 1 cullerada de pa ratllat.
- Pa d'hamburguesa.
- 120 gr. de formatge.
- 100 gr. d'enciam.
- 1 tomàquet madur.
- 1/2 ceba.
- Salsa Ketchup, mostassa, maionesa...
- Oli d'oliva verge.
- Sal.
:
PREPARACIÓ:
- Posar la car picada, peix, pollastre o verdures en un recipient. Afegir una mica de sal, l'ou i el pa ratllat. Barrejar tot molt bé.
- Fer boles amb la barreja, aixafar i formar les hamburgueses.
- En una paella antiadherent, abocar una mica d'oli. Cuinar les hamburgueses, un cop fetes al gust, reservar.
- Rentar molt bé els ingredients: l'enciam, el tomàquet, la ceba...
- Trossejar l'enciam i tallar el tomàquet a rodanxes fines, fer el mateix amb la ceba.
- Preparar el pa i emplatar. Posar sobre una de les parts del pa l'hamburguesa, el formatge, tomàquet, ceba i enciam. Afegir les salses al gust de cadascun. Tapar amb l'altra cara del pa.
BON PROFIT!!!
PETIT MÓN
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada
Estarem molt agraïts de rebre comentaris.