19 de maig del 2023

LA PRIMAVERA I ELS SEUS COLORS

 LA PRIMAVERA I ELS SEUS COLORS

Amb l'arribada de la primavera hi ha una explosió de colors.

Convidem als infants a experimentar, jugar i descobrir l'estació del bon temps, com és la primavera, amb diferents colors, textures i nous fruits de temporada.

Preparem diferents activitats amb una varietat de material per així apropar-nos també a la natura.

La primera activitat ha estat tenir una mica de contacte amb la terra, ja que jugar amb ella és un gran estímul per desenvolupar els sentits de l'infant. També l'hem tocat i ens hem ajudat amb alguns estris per afermar la pressió i el control dels nostres dits i d'aquesta manera ens ha facilitat el desenvolupament de la psicomotricitat fina.






Els nens/es de la classe dels esquirols van anar ha comprar plantes i flors i en arribar a l'escola ens les van apropar al pati. Quina sorpresa vam tenir!






MASSATGE AMB ROSES 

A continuació, us fem una petita explicació sobre el benefici que aporta el massatge als nens/es.

El massatge infantil és una manera de comunicar-se amb el nadó mitjançant el tacte, ajudant a millorar i enfortir el vincle de l'adult amb el nen/a, ja que tots els moviments estan plens de tendresa i comprensió, aquesta vegada hem utilitzat els pètals d'una rosa.

Mentre fem el massatge escoltem alhora una cançó de la Dàmaris Gelabert: "L'hora del massatge", anem acaronant la seva carona, les mans, els braços, les cames i els peus. Aquesta vegada el nostre material és una rosa.










Seguidament, hem desfet les roses per parts, hem tret els seus pètals, les seves fulles i les seves branques.





















AMPOLLES SENSORIALS AMB ROSES

Hem preparat ampolles sensorials amb les diferents parts de les roses i les hem ficat dins amb aigua. Després, hem jugat amb elles: miràvem com baixaven i pujaven els pètals, les fulles i com feien sorolls les branques.
Aquesta activitat ajuda a estimular els sentits i la curiositat dels més petits/es en la fase més important del seu desenvolupament cognitiu i veure les seves carones no té preu.













 
I fins aquí les nostres activitats families!

PETIT MÓN

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Estarem molt agraïts de rebre comentaris.