22 de maig del 2019

La importancia de fer petons als infants





S’han de fer petons als petits?

Fer petons, abraçar, placar,són formes bàsiques d’expressió de l’amor que tenim els uns pels altres.

Però, per qué hi ha canalla que fuig d’ells i s’eixuga després de que nosaltres els hi demostrem que els estimem?

Si busquem una definicó més emocional que física ens quedem amb la del director del postgrau en educació emocional i benestar de la UB, Rafael Bisquerra que defineix un petó com “l’expressió d’un sentiment, que pot produir satisfacció i benestar en qui el rep i en qui el fa”. O com diu Míriam Tirado, periodista especialitzada en maternitat i consultora de criança: “És una cosa que, si la fem de gust, ens connecta amb l’altre. El tacte, el fet d’entrar en contacte tan a prop de l’energia de l’altre, ens uneix. Quan els petons es fan des del cor, omplen qui els fa i qui els rep”.
Els petons dels infants transmeten l’estat emocional dels petits, i els que fem els adults a més tenen una vessant de percebre l’estat fisiològic dels nostres fills.
Els petons son activadors d’emocions. El petons activen les amígdales que generen emocions i son els centres sensorials del tacte i l’olfacte. Besar al teu fill augmenta la seva seguretat i la seva felicitat “Els petons transmeten suport i confiança als infants i, per tant, sempre que en respectem l’espai, incrementen la seva autoestima” Explica David Bueno, professor i investigador de genètica de la UB.
Per aixó, no fer petons als petits pot ser contraproduent i alimentar mancances emocionals, però hem de tenir en compte qué com diu Bueno “Forçar-los pot acabar provocant rebuig per un acte que, precisament, hauria d’estimular emocions reconfortants”


                                                                      



Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Estarem molt agraïts de rebre comentaris.