8 de maig del 2019

Diguem adéu als bolquers

 
 
 
 
 
Una de les etapes del desenvolupament dels infants que els pares solen esperar amb més tensió és el moment de treure el bolquer.
És un moment esperat no només per veure créixer a l’infant, sinó també per deixar de canviar bolquers. Deixar el bolquer és un aprenentatge, i com a tal, cadascú necessita el seu ritme. Hi han infants que ho aprenen molt ràpid i hi han d’altres que els hi és més difícil. En general, contra més petits comencem més temps triguen a entendre el procés.
Et será molt més fácil ajudar al teu fill o filla a deixar el bolquer tenint en compte els següents punts:
Has d’identificar si l’infant està preparat
Primer de tot hem de tenir en compte que no hi ha una edat concreta per deixar el bolquer. Hem de detectar si l’infant està llest obvservant si entén instruccions sencilles, camina i seu sol, intenta imitar-te quan tu vas al bany o si pot pujar-se i baixar-se els pantalons. Cal tenir molt present que cadascú té els seus propis temps d’aprenentatge.
 
Has de tenir el material adequat No comencis el procés de dir adéu al bolquer sense tenir un orinal adequat o un seient adaptador de WC. Sobretot busquem firmesa i estabilitat
Crea una rutina
Podem començar seient a l’infant a l’orinal totalment vestit a la seva hora que normalment sol fer les necessitats. Així l’acceptarà i el veurà com un hàbit. Ha d’estar en un lloc accesible i sobretot no forçar ni obligar.
Digues adéu al bolquer
Un cop l’infant ja té el costum de seure a l’orinal, hem de treure el bolquer tot explicant que és la forma de fer-ho dels grans i que ens hem de treure la roba per fer-ho. Recorda, no exigir mai, l’infant ha d’aquirir l’hàbit per ell mateix.
 
Mostra-li com es fa La imitació és un dels punts claus en l’aprenentatge i a l’hora d’anar al bany serveix per agafar rutines i procesos de com fer-ho, de com netejar-se i de com rentar-se les mans.
Explica-li el procés
Es important saber la relació que hi ha amb el WC. Que sápiga que les necessitat es fan allà, que s’ha d’aixecar la tapa, tirar de la cedena, baixar-la i rentar-se les mans.
Motiva’l a ser independent
Hem d’estar disposats a deixar a l’infant a anar per casa sense panyal i rentar els seus descuits. Hem de ser pacients amb el temps que passa assegut a l’orinal. Molts d’ells poden estar més d’un minut abans de començar a fer les seves necessitats. És un temps necessari d’agafar confiança amb l’orinal. El millor és acompanyar-los i seure amb ells, llegir un conte, etc.
Compra roba interior d’entrenament
Hi ha roba interior amb protecció extra absorvent per aquesta etapa. Introdueix-los gradualment i segueix usant bolquers normals a la nit.
Accepta els accidents amb bon humor
Els nostres fills i filles están en una etapa d’aprenentatge a molts nivells així que hem de tenir paciència i sobretot no enfadar-nos amb ells pels seus accidents.
Comença el seu entrenament nocturn
Encara que controlin les seves necessitats diaries, les nocturnes són més lentes d’aconseguir, i en algúns casos és normal que sigui fins als primers anys escolars. Per ajudar-lo, no li deixis beure molt líquid abans d’anar a dormir, digues-li que et pot avisar a la nit si es desperta o deixa-li el seu orinal al costat del llit per que estigui segur.
Celebra-ho
És molt important celebrar les necessitats ben fetes a l’orinal però sense exagerar-ho. Hem de donar-li la importància justa ja que si no, podem causar-li nervis per tal que l’infant ho entén com un esdeveniment massa important anar al WC.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Estarem molt agraïts de rebre comentaris.