23 de febrer de 2018

Psicomotricitat

Motricitat gruixuda amb els Cargols

Aquesta vegada els cargols hem treballat la psicomotricitat!!!
Com ja sabeu és fonamental treballar aquest aspecte en l'etapa infantil, ja que ens ajuda a potenciar el desenvolupament motriu, cognitiu, comunicatiu i afectiu. Per motricitat gruixuda entenem: els grans moviments del cos, com córrer, saltar..., i es desenvolupa del cap fins als peus. A través seu, l’infant va adquirint noves capacitats que li donaran facilitat de moviment corporal.
Aquí deixem una petita mostra de com ho treballem, ja que és tan important i que alhora ens ajuda a treballar de manera globalitzada més conceptes com per exemple:


a sobre:

a sota:

dins/fora:
Aquest conceptes també els treballem i reforcem a l'aula, ja sigui amb el suport didàctic, contes, fitxes, murals, conversant entre nosaltres...

També treballem altres aspectes com pot ser l'equilibri, coordinació, el moviment lliure, ja sigui dansa o simple moviment... i aixó ens ajuda a fomentar la seguretat en un mateix, la confiança en nosaltres mateixos, etc.

equilibri:Passem per dins del "xurro"


Juguem amb mocadors


Ens arrosseguem pel bancA més a més, la motricitat gruixuda, també ajuda a millorar la relació i comunicació amb l’entorn que els envolta. Tracta de fer una lectura globalitzadora dels progressos i adquisicions motrius que marquen l’evolució dels nens/es i la seva importància condiciona el devanir d’altres processos com el llenguatge i la relació afectiva.


Esperem que us hagi agradat!!

PETIT MÓN

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Estarem molt agraïts de rebre comentaris.