22 de juny del 2016

Els Cargols us expliquen un conte

Els Cargols hem estat treballant al llarg del tercer trimestre el conte de "El cargol i l'herba de poniol" i ho hem fet d'una manera molt participativa, interpretant els personatges i cantant una cançó. Pareu atenció a aquesta història...

"Vet aquí una vegada un cargol que volia saber d'on sortia el sol, així que se'n va anar a buscar el forat per on sortia el sol. Camina que caminaràs al pobre cargol li va agafar mal de panxa i va anar a buscar unes herbetes de poniol per fer-se sopes i curar-se de la panxa.



De seguida les va trobar, però el cargol no tenia gaire força per estirar les herbes. Per sort uns escarabats que passaven per allà els van voler ajudar i així el cargol i els escarabats es van posar a estirar, tot cantant -ajudem al cargol a arrencar l'herba a arrencar l'herba, ajudem al cargol a arrencar l'herba de poniol- i estira que estiraràs l'herba no es movia.
 


















Unes granotes que estaven mirant van preguntar: " què hi feu aquí enfeinats?" i els escarabats van contestar: " estirar l'herba de poniol que al cargol li ha agafat mal de panxa" , i així les granotes es van posar darrera dels escarabats per ajudar a estirar l'herba mentre cantàven junts la cançó: ajudem al cargol...


















I estira que estiraràs però l'herba no es movia. Més tard va passar per allà uns conillets i van preguntar: " què hi feu aquí enfeinats? " i les granotes i els escarbats van respondre: " ajudar al cargol a estirar l'herba de poniol". Llavors els conillets es van enganxar darrera de les granotes, les granotes agafades als escarbats i aquests al cargol, i tots junts estira que estiraràs i cantant la cançó... però l'herba no es movia. 



I estira que estiraràs l'herba tampoc es movia. Finalment van passar uns bous per allà i en veure tants animals van preguntar: " què hi feu aquí enfeinats?" i tots alhora van contestar: "ajudem al cargol a estirar l'herba de poniol" i així els bous es van posar darrera per estirar mentre cantàven la cançó...





Per fi el cargol tenia la seva herba per curar-se la panxa i de tant content que es va posar, va invitar als seus amics a una bona sopa de poniol! "

Demaneu-lis que us expliquin el conte a casa, a veure quin personatge us toca interpretar!

A més a més d'aquest conte us ensenyarem uns molinets de vent que hem fet per la nostra classe!
Us agraden??Així es com els hem preparat:

 

Algunes cares de les cartolines les hem fet amb paper de seda de colors, d'altres pintant amb rodets i també amb les mans, unes altres amb gomets d'estrella molt brillants...





Heu vist com estat d'enfeinats!

 




 

I amb aquestes cartolines tan boniques la Mª José ens va construir aquests molinets de diferents mides i vam jugar amb ells a bufar-los fent-los rodar.





 Què divertit!!!! Quan giren es barregen els colors

Us convidem a mirar el nostre nou racó de molinets de vent quan vingueu a la classe! Esperem que hagiu gaudit amb aquesta publicació i aprofitem per desitjar-vos una bona revetlla de San Joan!




Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Estarem molt agraïts de rebre comentaris.