14 de novembre del 2014

La màgia dels colors

Personalment, m'agrada molt oferir propostes als nens/es basades en el color. Els colors donen vida, alegría, els associem a estats d'ànim i segons a partir de quins materials els treballem... és la sensació més real d'estar fent màgia.
 
Sense dubte per a ells jugar amb la pintura, veure els diferents tipus de rastres que pot deixar i sentir el seu tacte a la pell és tot un plaer. Però...continuant amb la nostra intenció de fer una miqueta de màgia... vam dedicar la 1ª sessió a barrejar dos colors per obtenir un de nou!

Blau +Groc...






 















Vermell+Groc...

Els colors primaris no es poden crear, però si podem obtenir una gamma amplia de secundàris i/o terciaris a partir de barreges simples.
 

 
La veritat és que ho vam pasar d'allò més bé!
 



Freguem les mans... a veure què sortirà...
 
 







 
A més a més, després de barrejar entre les nostres mans els diferents colors, vam decidir fer-ho sobre un mural per deixar-ho després a la classe.
 
Voleu veure ara la 2ª sessió???
Per tal de continuar meravellant-nos una mica amb l'efecte visual que ens proporcionen els colors vam fer una activitat on tintavem ampolles d'aigua amb papers de seda de diferents colors!!!
 




Fiquem els papers de seda dins les ampolles.

 
Sacsegem una mica i... taxan!!!
 






 
Novament, això semblava màgia de debó! L'aigua és incolora i nosaltres havíem aconseguit tintarla amb uns papers!  Estaven meravellats del resultat final!
 
I, per acabar, la i última sessió! Juguem amb paper de cel·lofana i fem contrastos de colors amb la llum!
 
 





 
Què divertit és veure el món de diferents colors!
 
 
Com bonament us podeu imaginar, els nostres petits encara no són capaços d'enregistrar i enraonar el paper de la llum dins d'aquesta activitat o quins colors s'han de barrejar amb la pintura per aconseguir un resultat determinat, però si què són capaços de probar, experimetar, observar i començar a descobrir la màgia dels colors...
 
 
 
Espero què hàgiu gaudit amb les sessions tant com nosaltres! A reveure famílies!!! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

4 comentaris :

  1. Quina classe més divertida, ens agrada molt que experimentin, que puguin tocar, beure i descobrir, coses noves i nosaltres poder veureu.
    Gràcies!!!!

    Diego i Gemma ( pares del Pol )

    ResponElimina
  2. Ens alegrem que us hagi agradat Diego i Gemma. Una abraçada!

    ResponElimina
  3. Ens encanta poder veure les cares que posen amb les diferents activitats que feu!!! I veure lo bé que ho passen pringant-se les mans i descobrint els colors!!!

    Gràcies petit món!

    Judit (mama Jorel)

    ResponElimina
  4. Que divertido que es descubrir los primeros colores!!!! A parte de que vemos que se lo pasan genial en clase, tambien nos dais muy buenas idas para que nosotros los padres podamos jugar con ellos y que a la vez puedan aprender!!!
    Yolanda ( mama Nachete )

    ResponElimina

Estarem molt agraïts de rebre comentaris.