21 de novembre del 2014

EXPERIMENTEM AMB FANG

Els nens/es de la classe dels esquirols, aquesta vegada, ens hem endinsat en el món del fang. Però primer hem treballat amb plastilina i així poder comparar les diferents textures i les noves sensacions del nou material (el fang).
Tenint en compte que els nens/es d'aquestes edats van passant per successives etapes (simbòliques i lúdiques), tenen una percepció global de tot el que hi ha al seu voltant, el seu aprenentatge és per descobriment i els seus interessos van en funció de les seves necessitats i gustos.
Amb aquesta experimentació hem volgut fomentar en els nens/es el desenvolupament de la seva expressió i comunicació, mitjançant la imatge, el descobriment i l'elaboració, així com apropar-los al món de les textures, formes, colors, volums...



Hem aplanat el fang amb les mans i els dits, també hem fet trossets petits i grans, aquesta sensació no era agradable per a tots.

Tots junts hem fet muntanyes de fang i ens hem mullat els dits per poder estovar-lo i treballar-lo millor. 







En aquesta segona sessió, ens hem construit una impremta peculiar a la nostra classe.
Hem plastificat la taula, hem agafat un trosset de fang blanc i li hem afagit una miqueta d'aigua.



Mireu quines obres d'art han fet aquests petits artistes!!!


A la tercera sessió hem afegit uns estris nous per manipular el fang i fer els penjolls rodons que farem servir per a decorar la classe.




Ha estat una activitat agradable, encara que a alguns els hi ha costat posar les mans a la "massa", però quan ho han  provat s'han deixat anar i han gaudit com el que més.




Quan hem fet les rodones amb els motllos, hem deixat el fang a la finestra perquè s'assequi, després l'hem posat vernís i l'hem tirat a sobre purpurina. 

Que bonic ha quedat!!!



Per últim, hem de senyalar l'importància que té per un nen/a el poder veure finalitzada la seva obra, ja que fomentar en els nens/es la satisfacció per les seves creacions significa fer-los conscients de les seves capacitats.

Fins aquí la nostra activitat, desitgem que hàgiu gaudit com ho han fet els vostres fills.









3 comentaris :

  1. Como hemos disfrutado viendo las fotos!! Qué "GRANDES" que son!!!! :)

    ResponElimina
  2. Quins artistes!!! Que be que ho fan quina concentració

    ResponElimina
  3. Tots concentrats... ens heu d'explicar com fer q a casa estiguin igual, jaja.
    Petits grans artistes.
    (Espiri, mare de l'Anna)

    ResponElimina

Estarem molt agraïts de rebre comentaris.