9 de maig del 2014

LLENGUATGE MUSICAL I ARTÍSTIC

El cançoner del nostre blog va agafant forma de mica en mica i aquesta vegada hem pensat mostrar-vos un tastet de com treballem la música i de la importància d'aquesta en el món de l'educació infantil.

La presència de la música en aquesta etapa educativa l’hem d’entendre com un estímul per a la producció creativa, com un mitjà d’expressió i de comunicació. A poc a poc, els nens/es van assolint el repertori de cançons, sons i músiques que treballem i és un recurs didàctic que proporciona el reconeixement, la discriminació, la memorització, la comunicació i l'expressió gestual i corporal. 

Apareix la nostra capsa màgica!  

TOC, TOC!!!


A poc a poc van sortint a picar a la capsa, fiquen la mà i... CANTEM TOTS PLEGATS!!!


"El gall i la gallina..."
"El lleó no em fa por.."
"Tic, tac, tic, tac..."


Els nens descobreixen que amb la música a més de gaudir poden expressar moltes coses i, a més, desenvolupen uns hàbits d’escolta i atenció, així com de respecte per la pròpia actuació individual i la de la resta del grup.
És més que evident que qualsevol activitat amb cançons resulta divertida als nostres petits, però... i els instruments?! És una activitat molt vivencial que passa per la descoberta, l‘experimentació i la creació.

Aparaeix una nova capsa... però aquesta és diferent. Reprenem un clima d'expectació. 
Què hi haurà aquí dins?


Seguim la mateixa dinámica i a poc a poc s'apropen a descobrir i fer sonar els instruments que van sortint de la capsa: maraques, panderetes, picarols, campanes...!

Aquí heu pogut veure dos de les activitats qüotidianes amb les que mes gaudeixen "Els conillets" però no s'acaba aquí... continuem amb una barreja d'experimentació i llenguatge artístic!


Aquesta vegada preparem safates amb sucre

Remenem i manipulem: enganxifós, dolç, rellisca...I si ara li posem una mica de color?!Aquesta vegada ho fem amb terronets de sucre sucats al colorant alimentari i a pintar!!!!El sucre mullat a poc a poc es va desfent sobre la cartolina
i ens deixa un rastre ben dolç ple de colors!
L'educació artística és també bàsica i fonamental per despertar la creativitat i sensibilitat. En aquesta primera etapa es fomenta la creació lliure i la descoberta de diferents tècniques o del resultat de barrejar diferents elements.

Quina experiència!! ens ho hem passat la mar de bé!!!


Aprofitem l'explossió de colors per fer unes papallones voladores a la nostra classe.
Com podeu veure famílies estem més que entretinguts! Esperem que gaudiu també vosaltres mirant allò que fem.
La classe del conillets us enviem una forta abraçada!3 comentaris :

 1. Ens encanta veure totes les activitats que feu i la pila de coses noves que descobreixen els nens...
  Gràcies per compartir-ho amb nosaltres!

  Judit
  Mama Jorel

  ResponElimina
 2. La propera clase de pintura lliure amb dits jo tambe m'apunto!!!!
  M'encanta!!!

  ResponElimina
 3. Martina Losa Moreno 15 maig 2014
  Que dolç es pintar amb els dits.

  ResponElimina

Estarem molt agraïts de rebre comentaris.