13 de maig del 2014

consells per un bon calçat infantil


    Consells per a un bon calçat infantil
    Els peus: caminem sobre ells, però… els hi donem l’atenció que es mereixen? Les sabates són de gran importància en el seu desenvolupament, sobretot pels més petits. Quin calçat els convé més en cada eta...pa? Què hem de tenir en compte per evitar malformacions i afavorir un correcte creixement?
    En el següent article trobaràs informació segmentada per edats i un conjunt de recomanacions que t’ajudaran a escollir el millor parell pels teus fills.
    El més important per al correcte desenvolupament del peu és l’ús d’un calçat adequat en cada etapa de la infància. Durant els primers mesos de vida, l’ideal és que el nen vagi amb mitjons. En el cas d’utilitzar sabates, aquests han de ser sense sola, ja que durant el primer any el peu creix normalment fins a quatre números, passant d’un nombre 16 a un nombre 20.
    A partir dels 10 mesos, hem de començar a preparar el peu del nen per gatejar i per anar posant-se de peu, per tant el millor és comprar sabates amb puntera i dors consistents per protegir els seus dits i evitar fregues i cops que puguin donar-se. No és gens recomanable l’ús de sivelles en aquesta etapa perquè podrien causar erosions al dors del peu.
    En el moment de començar a caminar, es recomana l’ús de sabates ben reforçats a la part posterior i laterals, per a un bon suport del turmell. Aquesta part del calçat es diu contrafort i no ha de superar l’altura del turmell per evitar que la musculatura i els lligaments d’aquesta zona s’atrofiïn. La sola, en canvi, ha de ser poc gruixuda, antilliscant i molt flexible per millorar la mobilitat del peu.
    És important també que el tancament proporcioni una subjecció correcta del peu. El velcro, és una bona opció ja que els dóna autonomia a l’hora de vestir-se.

    Seguint aquestes indicacions proporcionarem seguretat i estabilitat al nen en els seus primers passos.



Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Estarem molt agraïts de rebre comentaris.