14 d’octubre del 2016

LA TARDOR ARRIBA A LA CLASSE DEL RATOLINS

LA TARDOR ARRIBA A LA CLASSE DEL RATOLINS
La tardor és una estació de l'any que ens regala tot un conjunt d'estímuls per als nostres sentits com ara ls seus colors càlids, ataronjats, daurats, la lluminositat, que es veu a les fulles dels arbres, les fruites de la tardor....

Dins la panera com podeu veure en les imatges, els infants hi trobaven tot tipus de material natural com ara fulles, pinyes, carbasses, castanyes que ens ofereix aquesta estació de l'any.
De seguida la panera va despertar l'interès i la curiositat dels infants que ja es desplacen i els que encara no ho fan tambè van tenir l'oportunitat de participar de la proposta.

Jugar i gaudir amb els elements naturals proporciona moltes sensacions noves relacionades amb els sentits: gust, tacte, olfacte...
Per tant, s'inicien la descoberta de característiques perceptives (suau, rugós, tou i dur) fruit de l'exploració espontània dels objectes de la panera.
en totes les propostes que oferim als infants, el nostre paper és el d'acompayar als infants sense intervenir sí no és del tot necessari.

Us deixem un recull d'imatges del qué va significar pels vostrés fill/es aquesta experiència i podreu repetir a casa vostra.











































TREBALLEM LA TARDOR AMB BITS

Són un dels pilars de l'estimulació precoç  és una metodologia que va iniciar el Dr. Glenn Doman i que afirma que com més estimulació rep un infant, més desenvolupa la seva intel·ligència. Consisteix en una informació que es dóna al nen a través d'il·lustracions que poden incloure una infinitat de temes diferents:  parts del cos, la tardor, la primavera, el Nadal .... Amb els bits d'intel·ligència treballem la memòria, la fluïdesa lèxica, la capacitat d’atenció, l'estimulació visual i l'estimulació auditiva.
I que millor manera que començar amb la tardor com:  les castanyes, les fulles,  els bolets, un cargol,  la mangrana, la carbassa.

Aquí us deixo un recull d'aquestes imatges per poder gaudir dels vostres fills/es.


















I fins aquí el blog de la Classe dels Ratolins desitgem que us hagi agradat!!!

1 comentari :

Estarem molt agraïts de rebre comentaris.