11 de febrer del 2022

LA NEU

 Aquesta setmana els Esquirols han participat en un curt projecte de “La Neu”. 

S’ha treballat experimentant i manipulant els elements que ens ofereix aquest material, però... tots els infants han arribat a veure la neu alguna vegada? És per això que a través de les diverses activitats proposades, hem pogut apropar als nens i nenes a una petita “vivència” d’aquest fenomen tan bonic. Cada dia els Esquirols s’han donat compte de totes les característiques que porta la neu: és de color blanc, és freda, dura quan es transforma en gel i tova quan just neva, té un tacte suau i... han trobat animals que viuen en climes freds com els pingüins i els ossos polars!

Porexpan

Hem omplert l’aula de porexpan, volíem crear una petita visió global d’un terra nevat. Podríem dir que va nevar a l’aula, ja que vam llençar la neu per l’aire, ens vam arrossegar, la vam tocar i vam jugar moltíssima estona!



















Iglús de gel

Amb aquesta activitat hem descobert els animals que viuen a la neu. També hem aprés que els iglús són llocs molt freds i són les “casetes” que hi predominen en els climes freds. El gel és dur i molt fred!







Neu
Per tal de reflexa al màxim la realitat de la neu, hem agafat bicarbonat sòdic i l’hem barrejat amb aigua. Amb aquesta activitat els infants experimenten de manera lliure i descobreixen com es transforma el bicarbonat en neu; el tacte, la vista, l’olfacte són alguns dels sentits.




 

Ninots de Neu

Quina millor manera d’acabar la setmana de la Neu que amb ninots! Els Esquirols han posat cotó dins l’ampolla i em fomentat la motricitat fina. També hem posat bufandes a cada ninot, no volíem que agafessin un refredat! 




Ha sigut una setmana plena de Neu, gràcies hivern per oferir-nos aquest element natural tan màgic.

 

PETIT MÓN


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Estarem molt agraïts de rebre comentaris.