15 de gener del 2021

ELS CONILLETS EXPERIMENTEN AMB LLUM

                                              EXPERIMENTACIÓ AMB LLUMS

La llum tant natural com artificial, ha estat present a l’aula dels Conillets durant  tot el curs. Hem presentat diferents propostes per donar l’oportunitat a l’infant de poder enriquir el seu coneixement, a través del joc i l’experimentació, és a dir provant i comprovant les diferents propietats de la llum.

L'essencial és que l'infant descobreixi les coses per ell mateix. Tot el que obtingui a través de la seva pròpia experiència li proporcionarà un saber molt diferent d'aquell que aconsegueix quan se li donen les respostes .

Com a primera activitat, i aprofitant les festes de Nadal ,hem fet servir com a material a explorar llums de colors de Nadal dintre d'un pot de plàstic. Aquesta activitat ens ha agradat molt i l'hem estat repetint durant dies...






























































Un altre activitat que hem estat fen aquests dies , tot relacionat amb la temàtica de la llum  , ha estat una taula de llum.La taula de llum permet als infants l’oportunitat de treballar la llum i totes les seves propietats des d’una mirada diferent, on els materials a través de la llum ressalten els seus colors i ofereixen la possibilitat d’un joc experimentatiu, científic i  fins i tot, artístic.

Quan els materials estan col·locats intencionadament amb un sentit estètic i matemàtic, donen resposta a les necessitats de creació, d’il·lusió, d’expressió i de relació de l’infant.

Hem ficat les nostres llumetes de colors dintre d'una capsa transparent i a la tapa de a sobre hi hem posat farina en la qual hem pogut fer dibuixos, línies, rodones, hem tocat...
Ha estat una experimentació molt enriquidora i divertida, mireu, mireu...
















 





D'on podem treure també llum???  En un altra sessió hem explorat...espelmes!!!
Amb unes petites espelmes de botó i llumins...hem fet llum!!!I després he sigut molt divertit perque si bufem la llum s'apaga!!!
A continuació us deixem un petit recull de la sessió.






































Com que experimentar amb espelmes ens ha agradat molt , hem aprofitat i hem fet una manualitat: hem creat la nostra pròpia espelma !!! Així ens la podrem endur a casar per practicar bufar espelmes.
Hem fet ditades a una pinça de fusta i el foc de l'espelma l'hem simulat amb cartolina.
Ens han quedat molt boniques.






Quan hem tingut fetes les nostres espelmes de fusta , hem estat practicant de bufar-les perquè s'apaguin i ens ho hem passat molt bé!!!!!

































I perquè ens ajudeu a anar practicant com es bufen les espelmes ens enduem a casa la nostra espelma de fusta!!! Desitgem que us ho passeu molt bé amb els vostres nens/es executant aquesta activitat!!!
Fins un altre dia!!!! 
                                                                     EL PETIT MON

3 comentaris :

Estarem molt agraïts de rebre comentaris.