20 de maig del 2016

Guix de colors!

El treball per fitxes que fem a l'aula ens permet treballar el traç en una direcció determinada, pintar un dibuix, treballar els colors, etc... Però és important combinar-lo amb el dibuix lliure.
 
El dibuix és una forma d'expressió dins el llenguatge plàstic amb la qual l'infant treballa la imaginació, la creativitat, la intuició...   Els vostres petits encara es troben a l'etapa en la qual fan el pas del plaer del dibuix lliure al dibuix intencionat. Es meravellen i gaudeixen tant fent traçades aleatòries com quan donen intenció al dibuix.  Treballar l'expressió plàstica de manera lliure permet crear, descobrir, imaginar, intuir i anticipar-se al resultat. Per aquest motiu és així d'important també gaudir amb ells de la llibertat de dibuixar sense límits ni indicacions. Si a més a més canviem les ceres toves i el paper per guixos de colors i una pissarra això fa la poposta molt més atractiva.
 

 Ens podem concentrar en un espai concret i pintar sobre la mteixa superficie fins a cobrir-ho tot! O també podem fer gargots gegants i omplir tot l'espai disponible


Començar drets... i acabar ajupits!

 
 Pintar amb les dues mans alhora!

 O descubrir que aquestes ratlles per a ells son una vaca i un cavall!
 
A més a més podem crear i esborrar tantes vegades com volguem. Aquesta ha estat sempre la veritable màgia de la pissarra!
 
Una altra proposta molt engrescadora per gaudir d'aquest tipus d'expressió plàstica és dibuixar amb els dits sobre algún material. En el nostre cas vam fer gargots a safates plenes de sal. Pero també ho podeu probar amb la sorra de la platja o d'altres elements d'aquest estil.
 
 


 
 


 

 
Per acabar d'enriquir la proposta vam agafar novament els guixos de colors!
Arrossegant el guix sobre la sal vam pintar-la dins les diferents safates.

  
 


Heu vist quin resultat més maco? A nosaltres ens va agradar moltíssim!
I encara podem continuar dibuixant d'una manera gairebé mágica! Ho voleu veure?
 
 
Amb una sala a les fosques, una taula de llum i la sal tintada vam fer aquesta activitat. Permet treballar els mateixos objectius que amb les safates: imaginar, crear, esborrar, practicar el traç... però variar les propostes motiva la curiositat dels nens i les nenes per fer noves descobertes.
 
 


 
 
 

 

Com podeu veure ho vam passar molt i molt bé!!! Tot seguit i com segurament alguns de vosaltres haureu fet de petits... vam ficar la sal de colors a un pot de vidre per guarnir la classe.

 

 
Ens quedem amb aquest pot al prestatge com a record de la nostra activitat.
Fins aviat famílies!
 
 
 
 
 
 

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Estarem molt agraïts de rebre comentaris.