4 de maig del 2016

EL BON TEMPS I EL BOLQUER


Amb l’arribada del bon temps molts pares i mares de nens de 2 anys es plantegen treure els bolquers als seus fills i filles

És una decisió sovint difícil davant de la incertesa que provoca la reacció del nen o nena. Aquí al El Petit Mon, sempre recomanem començar a familiaritzar-se un temps abans amb l’orinal o wc, a estonetes anem seient als nens i nenes per tal d’anar-los acostumant a emprar aquest nou objecte; i ho fem d'una manera entretinguda, acompanyant-los l'estoneta que estan asseguts, tot explicant contes o jugant o realitzant un joc simbòlic amb la mascota de la classe asseguda en un altre orinal al costat seu. Feu servir l'estratègia que vulgueu, el que és important és que s’acostumin a estar una estoneta asseguts i així poder facilitar el procés.Quan surt el primer pipi: una gran felicitació!! És un moment molt important en la vida d’un nen, un pas de gegant cap a l’autonomia, significa “ser gran!!”. El reforç positiu és la millor eina per assolir els nostres objectius, si hi ha deposició, felicitem efusivament, si no n’hi ha, no passa res, amb un somriure els encoratgem a intentar-ho la propera vegada.

Un bon moment, a casa, per seure el nostre fill o filla a l’orinal, és el moment que emplenem la banyera, sovint
el soroll d’aigua ajuda. Un cop veiem que cada vegada que asseguem al nen o nena fa pipi, és el moment de treure el bolquer, voldrà dir que ha mecanitzat el control d’esfínters i està llest per iniciar aquesta nova aventura. Recordeu tornar a posar bolquer a la migdiada i la nit, fins que surti sec. Una vegada tret, ja no hi ha marxa enrere, significaria un fracàs per a l’infant i la propera vegada que ho intentéssim, és possible que es compliqués el procés.

Altres consells que us poden ser útils poden ser anar a comprar la nova roba interior amb ells, d’acord amb els interessos, dibuixos, estampats… Tenir un conte o joguina que li agradi molt sempre per al moment de l’orinal i només per a aquest moment.

L’escola també us pot ajudar i treballar conjuntament amb vosaltres. Caldrà també molta paciència per part dels adults que l’ajudem a créixer.

Feliç primavera!!
 
Petit Mon

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Estarem molt agraïts de rebre comentaris.