13 de gener del 2016

ET PREOCUPA QUE EL TEU BEBE NO PARA DE TENIR MOCS?

En aquesta època de l’any, els bebès solen tenir mocs i flegmes, encara que no estiguin constipats, sobretot si van a la guardería.

Això, a vegades vol dir que s’estan immunitzant, perquè els mocs són defenses que crea el cos humà amb el propòsit de netejar les vies respiratòries de bacteris i virus, per evitar que penetrin dintre del cos.

És molt important actuar a temps perquè si els mocs arriben a ser excessius, i es prolonguen molt de temps, poden aparèixer complicacions.


Que pots fer?

-intenta que el teu bebè begui molta aigua, perquè ajuda a dissoldre la mucositat.

-procura que a casa hi hagi un ambient humit. Això és fàcil d’aconseguir amb un humidificador ,que el pots comprar amb una farmàcia.

-neteja els mocs del/la teu fill/ teva filla amb un mocador suau, per evitar irritar-li la pell i fes-li rentats nasals amb sèrum fisiològic o Rinomer (que és aigua de mar).

-si té mocs al coll, els bebès no saben tossir i expectorar.

Normalment, al tossir, els mocs es queden a la boca, i s’ho empassen a l’ estómac. Si ho agafes a temps, abans que s’ho empassi, li pots ajudar, netejant la boca amb una gasa estèril.
Els mocs s’enganxen a la gasa i et serà més fàcil treure-li.

A vegades, el bebè quan té l’ estómac ple de mocs, no té ganes de menjar. No és bo forçar-lo que mengi. És millor donar-li menys quantitat de menjar i més sovint.

Pensa que els mocs són molt indigestos, i a vegades els bebès els vomiten. No t’espantis si vomita els mocs!! Així el cos es neteja i el bebè es queda més a gust.




 

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Estarem molt agraïts de rebre comentaris.