18 de novembre del 2015

Fa dos mesos que els vostres fills/ filles han començat la guarderia, i alguns ja s’han posat malalts . Els nens/ nenes es solen posar malalts més sovint, el primer any de guardería.
El segon any menys, i el tercer, quasi que no es posen malalts.


Ara ha començat el canvi de temps, fa una mica més de fred, i com que els virus viuen millor en un ambient fred, causen més contagis.

A més, els canvis de temperatura debiliten les defenses de l’organisme humà, i per això els nens i nenes –i els adults- són més propensos a contraure virus a l’hivern.

Podem prevenir això?

És pràcticament inevitable contreure els virus. Però hi ha algunes mesures que poden ajudar a prevenir-los, com per exemple:

 

 


 - Evitar els canvis de temperatura i evitar estar exposats molt de temps al fred: és recomanable abregar a nens i nenes, però sense exagaració.

-També és molt important una bona higiene de mans, rentar-se molt les mans, sobretot quan s’està en contacte amb saliva dels bebès.

- S’ha de seguir una dieta rica i sana que inclogui sucs de fruites naturals, per proporcionar vitamina C a l’organisme.
 


-Mantenir un ambient ben ventilat, i evitar totalment el fum del tabac.

Que no condeixi el pànic!

Tot i que els virus com a tals no es poden tractar, sí que es pot actuar contra els símptomes.

En el cas dels lactants menors d’un any, s’ha de vigilar la possible evolució cap a la bronquiolitis, i acudir al pediatre si es detecta dificultat per a respirar, no només pel nas sinó al pit: si s’enfonsen les costelles i es marca molt la panxeta indica que estan emprant la musculatura auxiliar per a respirar.

Els virus ens fan més forts!


 En qualsevol cas, en uns dies haurà passat la infecció. El cos haurà fabricat defenses que enforteixen el sistema immunitari i haurà vençut els microbis.

I és que, vèncer els virus :ens fa més forts.
 

                                                             Petit Mon

 


 



 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


 

 


 

 



 

 

 

 

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Estarem molt agraïts de rebre comentaris.