4 de gener del 2015

NIT DE REIS, UNA NIT MÀGICA

 
S’apropa una de les époques de l’any més boniques pels nens: el Nadal i, especialment, la Nit de Reis. Moltes famílies comencen ja en aquestes dates a donar-li voltes al tema dels regals: alguns nens ja fan la carta i els pares i les mares s’enfronten al dilema de triar les joguines més adeqüades, les que faran més il·lusió, les que seran recordades amb nostàlgia anys després. Sí, la tria de les joguines és molt important. Però nosaltres pensem que la màgia d’aquestes dates recau sobre tot en altres factors que de vegades ens passen desapercebuts.
El més important de la Nit de Reis no és donar resposta a una llista de regals demanats pels infants sino la construcció d’uns records farcits de moments especials, sensacions inolvidables i detalls que van molt més enllà del que és purament material.
Els nostres fills no recordaran al cap dels anys totes les joguines que van rebre. Potser recordaran algunes en concret, que aniran lligades a experiències importants o etapes maduratives clau. Pensem en quines joguines recordem nosaltres mateixos de la nostra infantesa: potser una bicicleta, un joc de construcció, un circuit de cotxes, una nina especial… No sabem quines seran les joguines que romandran a la memòria dels nostres fills el dia de demà. Però el que sí quedarà gravat per sempre és el temps i l’amor que dediquem a envoltar aquella Nit Màgica de petits gestos i detalls. Es tracta d’adoptar una actitud que ens pot arribar a transformar com a persones i canviar, fins i tot, la nostra escala de valors, perquè preparar una Nit Màgica implica dedicació, una gran feina d’observació, molta generositat i una bona dosi d’il·lusió.
Algunes idees:
- Cuinar junts unes galetes pel sopar dels Reis.
- Anar a esperar els Reis amb uns fanalets fets a mà per la ocasió.
- Música sonant quan ens llevem del llit, el matí de Reis.
- Trobar tres gots antics que els Reis han fet servir durant la nit i que han deixat oblidats a la taula de la nostra cuina.
- Restes d’encens o mirra pels racons.
- Una cabana feta amb un llençol vell i amb els regals a dins.
- Petjades dels Reis i els seus camells pel passadís de casa.
- Una nota escrita pel patge reial amb lletra recargolada a sobre de la taula.
Potser coneixeu la preciosa història de J.R.R.Tolkien que, durant més de 20 anys, va escriure cartes del Pare Noel pels seus fills (des que el gran tenia 3 anys fins que la més petita va complir els 14). Tolkien va crear pels seus fills un món màgic, habitat pel Pare Noel, el seu secretari, l’Ós Polar del Nord, elfs, gnoms, ninots de neu i molts altres personatges. Les cartes anaven escrites amb una cal·ligrafia molt cuidada i va il·lustrar ell mateix les cartes amb una constància i dedicació admirables. La correspondència entre els fills de Tolkien i el Pare Noel no va ser interrompuda ni tan sols per la Segona Guerra Mundial.
Nosaltres potser no tenim les habilitats literàries de Tolkien, però podem posar en joc la nostra imaginació per regalar a la nostra família uns moments de màgia que, com totes les coses bones de la vida, són gratis.
 
Bones festes i que passeu una preciosa Nit de Reis!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Estarem molt agraïts de rebre comentaris.