2 de juliol del 2021

ELS CONILLETS CONFECCIONAN ELS SEU PUZZLE!!!!

 L'etapa que va des d'un anys a dos anys dels nens esta marcada pel pas de les joguines estàtiques ,caracteritzades per la seva simplicitat , a uns altres més dinàmics que representen reptes majors per als petits. A aquesta edat succeeixen grans canvis  en el desenvolupament del menor. "El nen adquireix major mobilitat i autosuficiència motora,així com intel·ligència sensoriomotriz que li permet manipular objecte i explorar l'espai" amb lo que es recomenable proporcionar als nens d'aquesta edat joguines variades i dedicar molt de temps a interactuar amb ells a través de diferents tipus de jocs.A l'hora de triar una joguina per al nen cal tenir en c ompte no solament la seva edat biològica, també les aptituds i habilitats particulars de cadascú, ja que  alguns triguen més que uns latres a superar determinats passos del seu desenvolupament.

Entre les joguines aconsellables destaquem les següents : blocs de plàstic per apilar, ninots que representen el cos humà, jocs de formes, trencaclosques de poques peces i grans, pissares magnètiques i disfresses.

Aquesta setmana hem centrat la nostra atenció als puzzles. Es un joc que ens agrada molt i amb el que passem força temps distrets.

A la classe en tenim puzzles senzills que a alguns de nosaltres ens resulten bastant fàcils i a d'altres ens suposa un repte a aconseguir.

     

















































Com que ens agrada tant... hem decidit fer el nostre puzzle. Una creació feta per nosaltres mateixos!!!
La sonia, en un full, ens ha fet la silueta de quatre figures bàsiques que nosaltres coneixem perfectament: pilota, casa, cotxe i arbre.
Desprès hem hagut de pintar amb ceres aquestes mateixes figures dibuixades en cartulina blanca (seran les peces del puzzle)
Quan les hem tingut pintades, les hem barnisat perque no perdin el color i la Sonia ens ha enganxat una bola amb silicona per poder agafar bé les peces. 
I el resultat ... un puzzle ben maco per poder jugar a casa!!!
A continuació us deixem un petit recull d'imatges del procés d'el3laboració.



 




























I un cop l'hem tingut fet... toca jugar!!!!








































I com que ens agrada i per que tinguem un record de la nostra activitat ...ens emportem el puzzle a casa per poguer jugar amb la familia!!!!




I això ha sigut un resum de una petita part del que hem gaudit aquesta setmana a la classe. Fins aviat!!!!!!
                                                                                         EL PETIT MON

1 comentari :

Estarem molt agraïts de rebre comentaris.