15 de maig del 2020

HAMBURGUESES VARIADES

L'hamburguesa  és un plat pensat especialment per als més petits de la família. Que millor manera que preparar-les a casa, amb ingredients saludables. Les podeu elaborar amb carn de vedella, de pollastre, de verdures i fins i tot de peix. La seva elaboració és una ocasió ideal per involucrar els infants a la cuina, motivar-los i estimular el treball en equip i la creativitat.

Els nens/es de P1 i P2, poden ajudar a la preparació i així conèixer els aliments que després menjaran. Els de P0 poden experimentar posant a una safata alguns dels aliments que utilitzareu com per exemple: el pa, els tomàquets, fulles d'enciam...

INGREDIENTS PER A QUATRE PERSONES:
  •  1/2 kg de vedella, porc, pollastre, peix... picat.
  •  1 ou.
  •  1 cullerada de pa ratllat.
  •  Pa d'hamburguesa.
  •  120 gr. de formatge.
  •  100 gr. d'enciam.
  •  1 tomàquet madur.
  •  1/2 ceba.
  •  Salsa Ketchup, mostassa, maionesa...
  •  Oli d'oliva verge.
  •  Sal.







PREPARACIÓ:
  • Posar la car picada, peix, pollastre o verdures en un recipient. Afegir una mica de sal, l'ou i el pa ratllat. Barrejar tot molt bé.
  • Fer boles amb la barreja, aixafar i formar les hamburgueses.
  • En una paella antiadherent, abocar una mica d'oli. Cuinar les hamburgueses, un cop fetes al gust, reservar.
  • Rentar molt bé els ingredients: l'enciam, el tomàquet, la ceba...
  • Trossejar l'enciam i tallar el tomàquet a rodanxes fines, fer el mateix amb la ceba.
  • Preparar el pa i emplatar. Posar sobre una de les parts del pa l'hamburguesa, el formatge, tomàquet, ceba i enciam. Afegir les salses al gust de cadascun. Tapar amb l'altra cara del pa.




       BON PROFIT!!! 


                                                              PETIT MÓN

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Estarem molt agraïts de rebre comentaris.