25 de març del 2022

Els Mini Mons

 Aquesta setmana la classe dels Esquirols han estat construïnt i creant "Mini Mons", pot ser que molts de vosaltres ja ho sabreu però, què són els Mini Mons? 

Els Mini Mons són recreacions d'escenaris que l'infant té a la seva ment. Poden ser reals o imaginaris, a petita escala o de grans dimensions i mai seran iguals. En aquest joc es donen tots els tipus de joc: de construcció, joc heurístic, joc simbólic, etc. Els Mini Mons són la combinació de moltes peces i objectes que es posen a disposició de l'infant perquè aquest pugui crear una història, una situació real o inventada. L'adult pot oferir la creació d'un Mini Món basant-se en els interessos dels infants. 

El primer Mini Món que vam crear va ser una "ciutat", on estava ple de persones, arbres i ponts:





El món interior dels infants necessita fer-se realitat quan arriben a una certa edat. Els Mini Móns són propostes de joc lliure i espontani en la qual, a través del material proposat, els nens i nenes componen un escenari de joc simbòlic, figuratiu i de rols que respòn a la seva necessitat d'expressió.






Per últim, vam crear un Mini Món de dinosaures, ja que són uns éssers que criden molt l'atenció als Esquirols. Tot el material que vam utilitzar, va estar abans escollit per els infants amb l'ajuda de la mestra. Tot tenint una explicació per donar sentit a allò que fem. 






Ja ho sabeu, podeu crear Mini Mons a casa, al parc, allà on sigui, perquè l'imaginació de l'infant no té límits.

PETIT MÓN

1 comentari :

Estarem molt agraïts de rebre comentaris.