9 de setembre del 2019

EL COL·LEGI, UN NOU MÓN.
Als tres anys es fa el pas de l’escola bressol al col·legi , i un pas més en el seu desenvolupament començant “el cole dels grans”, és una cosa que a vegades els pot espantar més del que esperes, ja que el caliu d’una escola bressol no es pot trobar en un col·legi.
Per a què aquest pas esdevingui un canvi positiu que l’infant visqui amb alegria i entusiasme un donem uns consells.

El col·legi, un nou món.

Als tres anys es fa el pas de l’escola  bressol al col·legi , i  un pas més en el seu desenvolupament començant “el cole dels grans”,  és una cosa que a vegades els pot espantar més del que esperes, ja que el caliu d’una escola bressol no es pot trobar en un col·legi
Quan el teu petit s’havia acostumat a les cuidadores de la llar d’infants, als seus companys, al centre, als seus horaris,… arriben els 3 anys i ha de deixar tot el que coneixia per anar a un lloc nou, més gran, amb nens i nenes grans i una educació i tracte diferent…L’ambient d’una llar d’infants és més familiar, hi ha menys nens i es coneixen tots, en canvi en el col·legi es respira un aire més formal, hi ha molts nens i les rutines estan més establertes.

Consells

Per a què aquest pas esdevingui un canvi positiu que l’infant visqui amb alegria i entusiasme un donem uns consells.
  •  Parla amb ell setmanes abans de començar al nou centre i explica-li per què es canvia de col·legi, el feliç que va a ser allà, el molt que va a aprendre
  • És molt important que li facis entendre que això és un pas avanci perquè ja és un “nen/a gran”. Si té germans o cosins majors, la transició serà més fàcil ja que li animarà a ser com ells
  • El més probable és que conegui a nens/es que hagin d’anar al mateix col·legi (veïns, antics companys de la Marieta…). Proposa que quedi amb ells per jugar en els dies previs perquè quan arribi el temut dia, senti que no està completament sol i que ja coneix a gent.
  • Xerra a amb ell/a sobre les seves pors i preocupacions. Així sabràs què és el que més tem i podràs ajudar-li a superar-ho. Explica-li també les teves pròpies experiències perquè vegi que tu també vas passar per alguna cosa similar i que al final tot va sortir bé.
  • És una bona idea que aneu un parell de vegades abans del començament del curs perquè li ensenyis les instal·lacions, el pati d’esbarjo… fins i tot, si és possible, la seva classe.

                                                             PETIT MON

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Estarem molt agraïts de rebre comentaris.