21 d’abril del 2017

Psicomotricitat

Les sessions de psicomotricitat tenen un valor molt important a l'etapa de la llar d'infats. Descobriu amb nosaltres per què.

És una estona on potenciem al màxim la movilitat del cos. Les sessions es poden plantejar de dues maneres: oferint materials i dexant que cada nen explori les possibilitats de joc que dona; o bé, pautant indicacions durant la sessió. Habitualment, intercalem totes dues opcions.


El nostre objectiu fonamental durant les sessions és ajudar a l'infant a desenvolupar de manera global  els següents aspectes: 
 - El cos, l'esquema corporal 
 - El moviment> Tonicitat> Control postural> Equilibri
 - Estructuració perceptiva> Espai> Temps

Avui ens centrarem en veure alguns exemples de com treballem els dos primers punts.
Per norma general, els nens reprodueixen patrons de joc ja coneguts, per exemple, si fem servir els aros per saltar, quan tenen una estona lliure de joc amb aquest material, el continuen fent servir per saltar. Per això mateix, tot i que és important no interrompre les estones lliures de joc si que cal incentivar-los a probar coses noves com convertir els aros en rodes o en canastes on encistellar pilotes, o un munt de coses més, etc


Fem salts amb els dos peus alhora, practiquem fer salts "a dins/a fora" i també busquem aros de determinats colors per ficar-nos a dins.









Una altra cosa que també ens agrada molt es caminar com els animals:
una forma diferent i divertida de continuar practicant els salts. Ara amb els peus separats i fent "craoc, croac"









Ara som ocellets que enlairen els braços com si fossin ales i fan "pio, pio, pio"




De vegades, també muntem petits circuits:
ens arroseguem per sobre el banc i fent força amb els braços ens desplaçem endavant!




          




Tots aplaudeixen i animen a cadascun dels companys quan li arriba el torn de fer l'exercici. Això els motiva moltíssim i afavoreix l'autoestima i el companyerisme. 









ARRIBEM A LES TOMBARELLES!
Hi ha hagut una gran evolució en general dins del grup classe. Alguns han aprés a fer sols la tomabarella i d'altres es coloquen a la perfecció i esperen que els hi empenyi el cul per rodolar!







Bravo!!! Fantàstic!
Una part de les sessions de psico les dediquem a ballar! El "bugui bugui" ha tingut molt d'èxit! Moltes famílies meu comentat que la canten i ballen a casa! 

Per acomiadar-nos un deixo un video que mostra com "ballem" la cançó de "la barca", seieu amb ells a un raconet de casa. De ben segur que estaran encantats de ballar-la amb vosaltres!


                                                                                                          PETIT MON

2 comentaris :

Estarem molt agraïts de rebre comentaris.