1 de juliol del 2016

Esquirols el pot de la calma.

Per acomiadar-nos de la primavera hem fet una activitat amb bombolles.
Primer hem estat jugant al pati amb els pots de bombolles  i hem gaudit força, ens  ha agradat molt bufar i veure com surten volant amb l'aire i s'allunyen cap al cel.
 

Bufem, bufem que si no ho fem amb força no sortirà res!!!








 
Mireu quantes faig jo!!!
 
Com  l'experiència ha estat enriquidora, entre tots vam decidir fer les tapes de l'àlbum utilitzant les bombolles, però necessitàvem donar color a l'aigua, pel que vam fer servir colorant alimentari.
 


 
 
        
 
 
I aquest és el resultat.


 
També hem creat el pot de la calma per la nostra classe, hagi quan algú de nosaltres ens volem relaxar una mica ho podem fer.
 
El pot de la calma.
Us preguntareu que és aquest pot. Com be diu el seu nom, la funció principal d'aquest pot és calmar als nens després d'una baralla, molèstia o rabieta i atac de plor, quan ja gens sembla funcionar.
El “Pot de la calma” no és més que una ampolla amb cola líquida i lluentor. Simplement amb agitar-ho es genera els seus beneficis, i si els acompanyem amb ensenyar-los als petits a prendre unes respiracions profundes mentre es concentren en el que succeeix amb el pot, molt millor.
Primer hem posat aigua calenta a dins del pot.

 
El segon pas ha estat posar cola amb colorant alimentari, tots ens quedaven bocabadats en veure el canvi de color de l'aigua.
 
I ara la purpurina!!!




 
 A moure!!!
 




 Mentre que el nen observa la caiguda de lluentor, pot organitzar i centralitzar el sistema nerviós. Quan el nen està estressat, el seu ritme cardíac s'accelera al costat de la seva respiració i en veure la lenta caiguda de la lluentor, genera un model visual per inconscientment lliurar un senyal al cervell que disminueixi l'agitació i es relaxa.
 És cert que calmar a un nen de vegades pot ser una tasca difícil. "El pot de la calma", inspirat en el mètode Montessori, promet tranquil·litat en cosa de minuts i estimula la creativitat i l'autonomia dels nens.
Ja sabeu a trobar una estona al nostre temps per relaxar-nos.
 
 
  
 







Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Estarem molt agraïts de rebre comentaris.