11 de desembre del 2015

Practiquem la pinça a la classe dels cargols

Aprendre a fer la pinça és una acció imprescindible per a la nostra vida diària i adquirir aquesta destresa farà als nostres petits cada vegada més autònoms.


Penseu que l’evolució motriu i global del nen ve determinada pel control i consciència corporal, la locomoció i la manipulació d’objectes. Per tant proposarem activitats divertides i amb material molt divers per reforçar aquesta pràctica motriu .

La primera activitat que vam proposar consistía en oferir safates amb diferents tipus d'aliments com les que podeu veure a les imatges.
 

 Hi havia llenties, arròs, cigrons, macarrons, etc i els petits podien remenar tot allò que volguessin amb l'objectiu de "pescar" amb els dits cada aliment.







 Podien fer-ho amb els dits o fent servir estris que també els hi vam proporcionar. L'acció de fer la pinça es repeteix de la mateixa manera però aquesta vegada per agafar les culleretes i traspassar l'aliment que volguessin de safates grans a pots de iogurt o d'altres recipients.

 
 
 
 
 
Ai, com rellisquen aquests macarrons que se m'escapen!
 
 Què difícil és agafar l'arròs amb els dits! Aquí va més bé la cullereta!
 
 
 
 
 
 
 
 

 



 
 
 
 
 

 
Això és molt diver Mª José!!!!
 
 
 Una mica més endavant l'emoció ens va superar i les llenties i els cigrons volaven i rodolaven pel terra! De manera que això va terminar en una festa privada a la classe dels cargols!

Tot i que aquesta va ser la gran activitat estrella, les possibilitats per treballar la motricitat fina en el nostre dia a dia son infinites! Voleu veure algún exemple més??



Jugar amb plastilina, enganxar gomets, i fer jocs d'encaixos o construccions com les que mostrem a les imatges forma part del nostre dia a dia per treballar el nostre objectiu.







 
Juguem a estendre roba a un cordill i ells ajuden a treure les agulles. Proveu a casa quan hagueu de recollir la bugada, trobareu uns petits ajudants ben aplicats!
 

Retornant a la idea d'adquirir autonòmia aquí en teniu una bona mostra. Començen a ser capaços de descordar la jaqueta i de mica en mica faran més progressos en quant a vestir-se i desvestir-se. A més a més fer-se conscients dels seus propis avanços reforça la seva autoestima.
 
 Si algú vol compratir una anècdota o alguna idea  sobre aquesta temàtica no dubteu en comentar aquesta publicació. Estarem encantats que participeu!
Fins aviat famílies!
 
 
 

 
 

2 comentaris :

  1. A Sofia li encanten els gomets i es dedica a enganxar-los i desenganxar-los a totes les superfícies de la casa, això conte com activitat no? per que per nosaltres ho es que trobem gomets per tot arreu!!!jajajaj

    A mes, te un estuc amb els colors per pintar que porta cremalleres i des de que vaig veurà la entrada al blog li faig obrir-lo i tancar-lo a ella i esta feta una artista!!!

    Bueno peseu-lo be i bones festes
    Laia (mare de la Sofia)

    ResponElimina
  2. Sí Laia! Totes dues compten com a activitats! Moltes gràcies per compartir-ho amb nosaltres i, sobretot me n'alegro que veieu com fa progresos.
    Aquí també m'enganxen gomets a les partes de la clase jeje
    Bones festes!!!!

    ResponElimina

Estarem molt agraïts de rebre comentaris.