6 d’abril del 2015

Mantingues la teva casa lliure d’al•lèrgies

    Mantingues la teva casa lliure d’al•lèrgies

    Només de pensar en la primavera ja t'entren les picors i les ganes d’esternudar? Les al•lèrgies primaverals són, sens dubte, un dels problemes de salut més comuns, estesos i incòmodes entre la població. I és que, mentre per a la majoria comença l’estació de l’ any més radiant, per a altres s’inicia una època d’esternuts i incòmodes picors. Si el teu objectiu és intentar reduir-los, has de saber que la lluita hauria de començar a la pròpia llar.
    Així que , si vols preparar el teu pis per fer més suportable aquesta primavera, des d’aquí hem recollit alguns senzills consells que exposem a continuació.

    Consells antial•lèrgics per al dormitori
    Utilitza protectors de matalassos i coixins i renta amb regularitat la roba de llit.
    És preferible retirar les catifes i optar pel terra de fusta. Si això no és possible, passa l’aspiradora cada dia.
    Tracta de mantenir l’habitació amb el mínim de mobles o plantes, especialment si és la dels nens.
    Al dormitori prescindeixi de prestatgeries amb llibres, ninots de peluix, així com de catifes i cortines.

    Consells antial•lèrgics pel menjador
    Mantingues les finestres tancades des de primera hora del matí fins a la tarda , ja que són les hores de major concentració de pol•len en l’aire.
    A terra, evita la moqueta . És molt més saludable fusta o ceràmica. Si vols posar una catifa, ha de ser de cotó i que es pugui rentar a alta temperatura.
    Renta regularment les cortines i aspira les catifes.
    Passa cada dia l’aspiradora i canvia el filtre sovint, ja que al seu interior s’acumula la pols i proliferen els àcars.
    Per descomptat, oblida’t del plomall. Cada vegada que ho fas servir només canvies de lloc la pols, però aquest segueix en l’ambient. En el seu lloc utilitza un drap humit.

    Consells antial•lèrgics per al bany
    En el cas del bany, el principal problema és la humitat. Per evitar que s’estengui per la casa, cal mantenir sempre la porta tancada quan s’utilitzi. També convé obrir una finestra o connectar l’extractor.
    Després d’utilitzar-se s’han d’assecar bé totes les superfícies, inclosa la banyera o dutxa, per evitar l’aparició de floridura. Per netejar, en lloc de detergents convencionals, es poden fer servir productes ecològics, xampú suau o una barreja de vinagre o suc de llimona i bòrax a parts iguals.
    Si ets dels que pateixen les incòmodes al•lèrgies primaverals, serà millor que, almenys durant unes setmanes, siguis més exigent amb la neteja de la llar, ja que és la clau per mantenir a ratlla el pol•len i els àcars.
     

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Estarem molt agraïts de rebre comentaris.