27 de maig del 2022

CATIFA SENSORIAL

Aquesta setmana els Ratolins hem treballat els sentits de la vista i del tacte amb les bosses sensorials. Són un material  molt senzill que serveix per estimular els sentits.

Materials:

- Bosses de plàstic (tipus zip).

- Aigua.

- Purpurina de colors.

- Boles de diferents colors.

- Paperets brillants de colors.

- Picarols.

- Plomes.

- Flors.

Els infants observen els diferents colors, textures i com aquests materials es mouen a dins del líquid. Poden tocar i moure els objectes lliurement. D'aquesta manera, els nens/es aprenen amb diferents estímuls sensorials.

























Us animem a omplir la vostra casa de catifes sensorials!!!

PETIT MÓN

20 de maig del 2022

La setmana de la cultura i l'art

Hem decidit treballar l’art i la cultura perquè pensem que quan més petits som, més s’ha de treballar l’expressió de la creativitat, ja que és molt important per al desenvolupament integral. Tota via d’expressió, sigui quan ballem, cantem, dibuixem, etc… és per nosaltres una oportunitat per seguir construïnt i formant una gran creativitat i imaginació, així com una manera d’expressar els nostres sentiments i emocions.

Hem volgut treballar sobre l’art abstracte, ja que els infants són capaços de veure més enllà que l’adult i amb la seva imaginació arribar a infinits extraordinaris.

Així que aquesta setmana els Esquirols han pogut conèixer grans artistes com Miró, Kandinsky i Beethoven.


LA PINTURA: Kandinsky

En la pintura abstracta, l'obra d'art es converteix en una realitat autònoma, sense connexió amb la natura i com a conseqüència, ja no intenta representar homes, paissatges, cases o flors, sinó simplement combinacions de colors que intenten expressar una necessitat interior de significar:






LA MÚSICA CLÁSSICA: BEETHOVEN

La música clàssica es caracteritza per la claredat de les textures, la simetria de les frases, la consolidació de la tonalitat plena i l’establiment de les formes musicals clàssiques.

Els esquirols han viscut un “teatre” de música clàssica. S’han trobat dos personatges, la “Sisi” i la “Nono” i entre elles han tingut una gran conversa al ritme de la cinquena simfonia de Beethoven:

https://www.youtube.com/watch?v=kBpc3WZOubQ





L’ESCULTURA: JOAN MIRÓ

Aquest artista va crear un llenguatge únic i molt personal de gran importància en l’art del segle XX.
Així com el que han fet els nens i nenes de la classe dels Esquirols, s’han deixat emportar i lliurement han creat les seves obres abstractes tan úniques i boniques.














“The EARTH without ART is just EH”

PETIT MÓN

13 de maig del 2022

L'Erugueta Goluda i les fruites

Aquest trimestre els Cargols estem treballant les fruites i, que millor manera de fer-ho, que amb l'ajuda del conte de l'Erugueta Goluda i l'experimentació. 

Conte de l'Erugueta Goluda 

Amb aquest conte ens hem endinsat en la primavera i hem pogut conèixer el meravellós procés de transformació que fan els cucs de seda fins a convertir-se en papallones. 

A més a més, hem après moltes de les fruites que va menjant el cuc des que surt de l'ou fins que va creixent i preparant-se per a la transformació. 

Els contes són un recurs molt important; ja que permeten a l'infant investigar, aprendre i gràcies a aquests els nens/es s'immersen en un món màgic. Mireu!

















Experimentació amb fruites 

La Paula ens va deixar al nostre abast les fruites que l'Erugueta goluda es va anar menjant al llarg del procés de transformació: maduixes, síndria i taronges!

L'experimentació ens ajuda a aprendre mitjançant l'exploració, la sensibilitat, les nostres sensacions, etc. i a descobrir els nostres sentits: tacte, gust i olfacte!

A més a més, aquesta activitat ens permet reforçar altres conceptes, com els colors!

Mireu ens ho vam acabar menjant tot!



















Titelles

Per acabar de treballar aquest conte que tant ens ha agradat i per potenciar la motricitat fina; la Paula ens ha deixat escollir entre una papallona o un cuc de seda. L'hem pogut pintar i hem fet una titella, com a record d'aquests dies que ens ajudarà a poder explicar a les nostres famílies tot el que hem fet!











Ens ho hem passat molt bé gaudint d'aquest recurs que ens ha proporcionat un gran ventall d'aprenentatges!

Fins aviat famílies!

PETIT MÓN


3 de maig del 2022

ELS CONILLETS ENS ENDINCEM EN LA PRIMAVERA

Els conillets ens hem endinsat en la primavera.

Hem manipulat diferents materiales i hem estampat flors i papallones, també hem manipulat pintura amb els dits i mans, amb això hem exercitat i practicat la psicomotricitat fina, fonamental per un bon desenvolupament oculomanual.













El desenvolupament oculomanumal es pot definir com l'habilitat que ens permet fer activitats en què utilitzem simultàniament els ulls i les mans.

Activitats on integrem l'informació que ens faciliten els nostres ulls (percepció en l'espai) per guiar el moviment de les nostres mans.

- Utilizem els ulls per dirigir l'atenció i ajudar al cervell a saber on es situa el nostre cos, d'això en diem percepció.

-Fem servir les mans per a fer una activitat determinada de manera simultània i coordinada,  de la informació visual.

La gran majoria de les activitats diàries requereixen de la coordinació oculomanual, per això és important estimular-la i millorar-la.













Els conillets hem gaudit molt d'aquesta activitat!!

PETIT MÓN