4 de novembre del 2022

LA CARABASSA

 

Els Esquirols han fet la setmana de la carabassa i han experimentat moltíssim... 






Aquest petit projecte sobre la carabassa està pensat perquè els infants manipulin i experimentin amb aquest aliment que ens ofereix la tardor. La carbassa ens dóna molt de joc,  ja que podem crear infinites activitats partint només d'un aliment. Aquí us mostrarem tot el que hem après i investigat: 

MINIMON

Què és? Els minimons són estructures de joc simbòlic on els infants creen de manera lliure i espontània petits escenaris de joc amb materials no estructurats, a través dels quals els infants s'expressen lliurement i, a més, els permet desenvolupar la seva creativitat, el pensament matemàtic, la motricitat fina i el llenguatge entre altres. Així doncs, hem creat un minimon de la tardor tenint com a eix principal la carabassa.


 

                                          











































EXPERIMENTACIÓ I MANIPULACIÓ

Vam agafar les carabasses que teníem a la classe i les vam obrir per tal de poder manipular-les, notar el tacte que tenien per dintre. I sabeu què? Vam descobrir que és de color taronja, que té llavors, com olorava... alguns ens ho vam passar molt bé i ens va agradar, d'altres no        tant... mireu!





ESTAMPACIÓ

Aprofitant la carabassa, vam ser durant una estona artistes d'art abstracte! Vam agafar pintura taronja i vam fer estampacions sobre un paper. Va ser superdivertit ja que vam poder veure quina forma sortia de la mateixa carbassa:
































LA LLEGENDA DE JACK OR LANTER

També vam aprofitar per treballar vocabulari d'anglès i la tradició de buidar la carabassa i posar l'espelma. Una activitat amb molt d'interès visual...

Amb l'ajuda de la mestra vam buidar i fer la cara de la carabassa, de la PAMKIN, ja que diu la llegenda que es posen la nit de HALLOWEEN per espantar les bruixes! El que més ens va agradar va ser veure el contrast d'estar a les fosques i observar com es veia la carabassa amb la llum d'una espelma. 





GALETES DE CARABASSA

Ja per finalitzar, no podíem oblidar-nos de fer unes galetes de carabassa! Vam manipular, tastar i treballar la motricitat tant fina com gruixuda per fer les nostres pròpies galetes.

Ingredients: 
- 100 grs de carabassa bullida .
- 50 grs d'oli vegetal.
- 150 grs de farina integral.
- 5grs de llevat.

































Mireu quina bona pinta... 


PETIT MÓN

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Estarem molt agraïts de rebre comentaris.