17 de febrer del 2017

Patim, patam, patum!

Hola famílies!
Som els patufets de la classe dels cargols:










Segur que tots coneixeu la historia, però tot i així anem a recordar-la:
 
Us convido a veure'l amb els vostres fills i filles.
Avui us explicarem com treballem els contes a la nostra aula:
El conte de "En Patufet" es treballa en diferents moments de l'etapa d'educació infantil ja que que la mateixa història ens serveix per marcar-nos diversos objectius. Nosaltres pel moment pretenem aconseguir que els petits centrin l'atenció durant l'explicació del conte, que siguin capaços de començar a recordar escenes i d'identificar personatges. 
Crear material i una escena ens ajuda a interioritzar-lo i a més a més el treball plàstic sempre es una bona opció per a ells perquè gaudeixen molt pintant i elaborant els murals:

















Aquest va ser el resultat:
Els infants, en general, gaudeixen molt amb els contes ja que quan els coneixen bé perquè els hem repetit moltes vegades, son capaços de recordar què passarà i d'avançar els aconteixements. Això, encara que no us ho sembli els hi crea satisfacció i seguretat. Estic convençuda que a casa també us haurà passat en alguna ocasió que han agafat fixació per un conte i us demanen sempre que li expliqueu el mateix... Els adults pensem normalment "per què no vol que li expliqui un altre ?" o "no es cansa sempre de sentir el mateix conte?" Bé, doncs ara ja sabeu perquè és!
Al conte del Patufet en concret hi ha dos moments clau que els hi proporciona una euforia especial:
El 1r és quan tots junts començem a cridar com si fossim els pares del patufet 
- "Patuuufeeeet, on ets????"
- "A la panxa del bou on no hi neva ni plou" 








I el 2n, cada vegada que cantem i ballem la cançó de" patim, patam, patum"



Per acabar, vam construir-nos una barretina com la que porta el patufet i amb les galtes pintades vam ballar i cantar la cançó. No vam aconseguir una gran coreografia però ens ho vam pasar d'allò més bé i ... están molt guapos, oi?
Us deixo disfrutar amb l'últim video:

 Fins aviat a tothom!!!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Estarem molt agraïts de rebre comentaris.