7 de desembre del 2016



Joguines per créixer
Pels carrers ja s’olora el Nadal, aquestes festes tan familiars i entranyables sempre creen dubtes dins de les famílies dels més menuts. Celebrem el Tió? O bé els Reis? Potser el Pare Noël, ? Sigui com sigui, finalment els nostres petitons solen rebre en aquestes dates un allau de regals, per part de tota la família. Avis, tiets, pares, pensem i pensen en què poden regalar que agradi al nen i a més a més l’ajudi en el seu desenvolupament mental i físic.
Avui en dia, al mercat hi ha un munt de joguines de tota mena, unes parlen, les altres es mouen soles, fins i tot hi ha joguines amb les que no cal ni jugar, només cal mirar-les. Les joguines han de servir per jugar, per tant, sovint observem com els nens i nenes escullen com a preferit una nina o un cotxe o un peluix del que es fan inseparables i aquella joguina tan fantàstica que fa llums, música, balla i fa tombarelles aviat queda oblidada en un racó 
Durant els primers mesos, els més menuts prefereixen joguines que puguin descobrir amb els sentits, que puguin tocar amb les mans, la boca, de diverses textures i que les puguin manipular de manera autònoma, per tant sonalls, mocadors de textures, ninos petitons, faran passar una bona estona als nostres nadons. També són importants les mantetes d’activitats que permeten rodolar, arrossegar-se, aixecar peus i mans buscant un objecte que penja, etc. Tot això per estimular-los motriument.

Cap als dos anys, aproximadament, s’inicia el joc simbólic, això vol dir que els nens i nenes tenen interès per imitar els rols de l’adult. És el moment ideal per nines, cotxes, firetes, disfresses, cuinetes, tallers mecànics o pàrquing de joguines, estris de professions, com metges, o perruquers, o veterinaris...També és un bon moment per a una bicicleta, o una petita moto o un patinet, assolits els dos anys, ja caminen amb força seguretat i ja poden iniciar-se en aquest tipus de jocs motrius, que encara potenciaran més el seu desenvolupament en aquesta àrea.


En definitiva, coneixent bé al destinatari del regal, buscant allò que vagi acord amb els seus interesos  i edat, sovint ensepeguem de ple amb les nostres eleccions.

Si encara tenim dubtes, un petit passeig pels aparadors de les jugueteries, amb ulls i orelles ben oberts, segur que ens donen força pistes!!!!
 
 QUE TINGUEU UN FELIÇ PONT                                                                                   
                                                                                Petit Mon

                  

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Estarem molt agraïts de rebre comentaris.