22 de juliol del 2016

VISITA A LA FUNDACIÓ CRAM I EL NOSTRE PAI PAI

El día 15 vam fer la sortida a la Fundació CRAM tal i com estava prevista. Allà ens esperaven dos monitors per fer un petit recorregut i una explicació del funcionament del seu centre.
Ens van dividir en dos grups: classe cargols i esquirols. La visita constava de dues parts, una era l'explicació d'un conte "En Xupi i NaTortu" on es narrava la història d'una tortuga a la que se li va quedar anclat a la boca el pal d'un "chupa-chups" que va trobar al mar. El CRAM la va rescatar i els seus especialistes van aconseguir treure-li el pal que no li deixava tancar la boca. 
Els monitots treballen aquesta història amb els nens i nenes que visiten les seves instal·lacions per tal de consciencier-los amb el medi ambient i amb la necessitat de reciclar i tenir cura d'on llençem les escombraries.

A continuació ens van ensenyar les coses que la gent tira al mar i pot fer mal als animals marins.



Vam tocar les dents d'un dofí.

Vam veure com queden els ous de les tortugues quan ja han sortit.
Mireu quin tauró!!!
Abans de seguir la visita, vam fer una parada per parlar una mica dels taurons. De les seves característiques físiques, de l'alimentació... etc I ens ho van explicar tot a partir d'una maqueta.

A continuación, vam veure una representació a mida real d'una totuga i ens van explicar com son per fora, que menjen, com son les seves dents, per a què serveix la closca i com s'amaguen per protegir-se...




L'altra part era la visita a les tortugues on vam veure : una de 4 anys, una altra d'uns 65 anys, la Lluna que ha estat capaç de sobreviure amb una sola aleta i el Casimiro que va perdre un ull, un exemplar de la tortuga marina més gran "Massa gran" ,etc Algunes d'aquestes tortugues tindran sort i després de recuperar-se de les seves lessions i ser tractades a la clínica podran ser retornades novament al mar. D'altres, en canvi, si els veterinaris i biòlegs consideren que no sobreviurien per sí soles es queden a viure al CRAM  i continuen cuidant d'elles.






 

 
 




I fins aquí la nostra sortida que ens ha agradat moltíssim.
 
 
 
 
 
 
 
Com fa calor, aquesta setmana, hem fet un pai-pai per a refrescar-nos.

 
Amb aquest vano en forma de conxa marina segur que no tindrem calor aquestes vacances!!!
 
 









Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Estarem molt agraïts de rebre comentaris.