23 d’octubre del 2015

ELS CONILLETS FAN PSICOMOTRICITAT

La gran conquesta dels nens/es d´un  any és caminar . Per tant , estan molt interessats a caminar , córrer , grimpar... També poden observar i explorar els objectes  amb més concentració , establir relacions entre ells( fer torres, fileres,...)
Des del punt de vista Psicomotricista no podem entendre l ´infant  sense joc.És el joc el principi del plaer, el motor de l´evolució dels infants , l´afectivitat i l´emoció , i a una sessió de Psicomotricitat estarà present en totes les seves vessants.Aquesta proposta , com d´altres a aquesta edat, provoca molta explosió motriu : els nens/es estan molt actius.
Per aquestes setmanes els Conillets ens hem plantejat varies sessions de Psicomotricitat.

Una de les sessions proposades ha sigut amb anelles . Primer  haver de seguir un camí d´anelles fet al terra  : tot un repte!!!!


que hem surto!!!

groc,verd,blau...


un peu....
 
 

ja arribo!!!
 


despressa!!!!


Desprès vam aprofitar per fer lloc lliure amb els anelles i vam intentar de tot!!! Estem fets
 uns artistes!!!!!
 




 


















A un altre de les sessions hem treballat els desplaçaments. Els nens/es posen en pràctica les habilitats de la marxa i de la carrera a mesura que interaccionen amb el seu entorn. Els diferents entorns ( la casa, el parc , l´escola infantil ,etc)li possibiliten una àmplia i rica varietat de moments d´aprenentatge. A la classe ens hem trobat amb un túnel per passar-hi per dins, ens hi atrevirem???





 
 



 






Per treballar l´equilibri , vam realitzar un altre sessió on el material aportat eren rotllos de paper de wc buits i un cartó fent pendent . En aquesta activitat l´objectiu a aconseguir era fer rodar els rotllos per la pendent , ens hi veieu capaços??

 






 
 També vam realitzar una sessió on el material proposat eren capses de cartrò de diferents mides , textures , formes , ... amb les quals van jugar i aprendre . L´objectiu d´aquesta activitat és potenciar la creativitat dels nens/es a través de la construcció d´espais de joc amb aquest material . Segur que els nostres nens/es us sorprenen!!!!!
 
 








 
 









 







Per finalitzar les sessions de Psicomotricitat , l´ultima activitat proposada és amb un material força interessant : TELES . De tots els materials  descrits , aquest és potser un dels més creatius , ja que no hi ha predisposició concreta . Bàsicament , amb les teles els  nens creen personatges i fan servir el seu cos i la seva imaginació per convertir-s´hi.
A la classe hi havien teles grans , d´altres més petites , unes fosques , d´altres semitransparents , te textures suaus , d´altres més rugoses ,...  Ens hem amagat , ens hem tapat , ens hem arrossegat , hem mirat a través de les teles semitransparents , les hem estirat , ens hem posat capes i barrets , ...
Una nova classe de com aprendre a través del joc amb materials quotidians de l´entorn .
 
 



















 
 
 




 
I fins aquí les nostres sessions de psicomotricitat!!! Esperem que us hàgiu divertit mirant les fotos tant o més que nosaltres fent les sessions !!!!
 
 
 
Per cert!!! Daniela ha anat a la muntanya a buscar castanyes amb la seva familia i ens han portat unes quantes per veure-les a la classe , moltes gràcies !!!. Els nostres Conillets han estat molt curiosos i els hi ha agradat molt la experiència , mireu !!! ...
 
 

FINS AVIAT FAMÍLIES !!!!!

1 comentari :

  1. Moooooltes moltes gràcies per tot aquest recull tan macu dels nostres peques. És genial!
    Ara ja entenc perquè l'Emma es fica els meus foulards al cap i a mode de capa jeje.

    ResponElimina

Estarem molt agraïts de rebre comentaris.