27 d’abril del 2015

LLUMS I OMBRES

 
 
Jugar amb les llums i les ombres sempre és una proposta engrescadora per als més petits. Aquesta vegada, la idea era respectar el propi procés de descoberta de cada nen/a oferint-los propostes i deixant material divers al seu abast.
 
Els esquirols ens van deixar la seva aula per jugar durant una estona però tal i com anavem passant d'una classe  a l'altra descobriem que s'havia quedat a les fosques...
Era el moment de fer servir les nostres lots!


 
Jugar amb tot allò que li desperta curiositat és una característica innata dels infants. Els nens i nenes posen a prova aquesta capacitat mitjançant la seva tafaneria...
PREPARATS, LLESTOS, JA!!!
Comença la nostra sessió lliure!
 

Enlluernen tot allò que és troben al seu camí, poden ser racons de la clase, el terra o la paret i veure com la llum s'agrandeix o es fa petita segons la distancia a la que es posa de l'objecte. I, fins i tot, enlluernar el propi cos o el dels compays.
 













 
 


Van aprendre els uns dels altres a explorar perspectives diferents amb les seves llanternes. Imitaven les troballes què feien altres companys i s'emocionaven amb cadascuna d'elles, com per exemple quan algú va tapar la llum de la lot amb la seva mà però tot i així en sortia un rajolí de claredat que tintava de taronja les seves mans.  Va ser molt divertit contemplar aquesta troballa i les seves cares d'emoció.
ARA AMPLIEM LA PROPOSTA DE JOC I DESCOBERTA OFERINT NOU MATERIAL


 

Espero que aquest video us hagi engrescat a animar-vos per jugar un día a casa... a les fosques, amb un parell de lots i... tornar a ser petits! No només veureu l'enriquiment creatiu que suposa per als vostres fills aquestes sessions sinó que si us animeu a jugar... tornareu a viure la màgia!
 
Recordeu...
 
"Jo de gran vull ser com ell, com el Petit Príncep: una persona que... no perd la curiositat. Que no vol deixar d’aprendre. Que no vol fer-se gran si això vol dir oblidar-se de ser un nen "
 
El Petit Princep

4 comentaris :

  1. Pero que bien se lo han pasado con una simple linterna!!!! jejeje El video muy chulo y la múscia genial, esa banda sonora pegaba porque se lo pasaron happy!!! happy!! Yolanda ( mama de nacho )


    ResponElimina
  2. A casa vem estar mirant les hombres reflexaven a la paret el pelutxos del Jorel i en ho vam passar d'alló més bé =)
    Judit ( mama Jorel )

    ResponElimina
  3. Així m'agrada mamis! Contineu a casa descobrint més coses! Gràcies Yolanda i Judit per seguir-nos tant d'aprop en el blog! :)

    ResponElimina
  4. Que divertit!!!!, i el vídeo és una passada, així dona gust deixa'ls a classe, s'ho passen molt bé.

    ResponElimina

Estarem molt agraïts de rebre comentaris.