16 de maig del 2014

TEMÀTICA CARGOLS

 
La selecció de materials diversos ha d´afavorir el descobriment ,permetre l'observació, la simbolització i la representació.Es poden considerar materials educatius aquells elements i objectes de qualsevol ordre amb els quals els nens/es interactuen i generen aprenentatges.
Aquest mes els cargols han estat treballant diferents temàtiques relacionades amb la programació del trimestre.
Com a primera activitat  la Sonia ens ha omplert el terra de tota la classe de tota mena de pots buits:iogurts,natilles,safates, etc i hem estat fent una mica de tot.Mirem´ho:
 
 

,


















Desprès d'una bona estona jugant pel terra vam decidir recollir una mica i continuar jugant assentats a taula,afegint un element més al nostre joc: macarrons.Hi havia qui els anava passant de pot en pot, d'altres que feien com si els estiguessin cuinant i d'altres.... que fins i tot els tastaven!!!



terra a la vista!!!
 

 

he aconseguit la torre de Pisa recte!!!!







semblen bons..... encara que una mica durs!!!
 


Sense voler ens van començar a caure macarrons a terra i ...ups un soroll!!Algú havia trepitjat un macarró i va fer un soroll molt divertit.I llavors ,vam decidir tornar a recollir i fer-ne un altre activitat pel terra.Vam aspargir tots els macarrons pel terra de la classe i .. a jugar a trepitjar-los i fer soroll!!!






















Durant els primers anys,l'infant traça línies,fa gargots,pinta a les parets o en qualsevol lloc que pugui.A primera vista semblen gargots sense sentit,però en realitat arriben a ser senyals que reflecteixen desitjos i pors que mostren els diferents ritmes biològics i psicològics.
La capacitat creativa i els diferents tipus de traços que els infants fer estan relacionats amb la seva maduració,tant física com psicològica.
Aquí teniu els nostres inicis en el traç tant vertical com horitzontal:



 
 
 
La següent temàtica que hem treballat aquests dies ha sigut la descoberta dels colors.Com ja sabeu durant tot el curs hem anat treballant trimestre a trimestre els colors i en aquesta recta final comencen a distingir els colors bàsics(tot i que encara es normal que alguns nens no els tinguin assolits)
Us vam demanar retalls del colors bàsics i amb ells hem fet el nostre mural que hi anirem treballant dia a dia per ajudar-nos a aquest assoliment dels colors.I la veritat és que...hi ha anat molt bé!!!
 

 

aquest és el blau,el color preferit de la meva germana!!
 
 
 

aquest és vermell

 
 
 
...i ja està!! 

Sonia , aquest es groc???

 

 
 
 

ains que no arribo....

 
 
 
 
 
blau,blau ,blau,es el vestit que porto...

 
 
I aquest és el mural ja acabat,que bé ens ha quedat!!! Ara podrem aprofitar cada dia per fer un petit repàs als colors de manera divertida:blau com el pocoyo, groc com el sol solet , verd com la tortuga i vermell... com el elmo!!!!!
 
 
 
Esperem que us hagin agradat els nostres treballs i que els podeu aprofitar per a fer repàs de las temàtiques a casa amb els vostres nens/es. 






 

 

2 comentaris :

Estarem molt agraïts de rebre comentaris.